A liszt mennyisége nagyban függ a tojás méretétől és a joghurt
víztartalmától. Készítsünk a kezünk ügyébe (mankó) lisztet, és korrigáljuk a
tésztát.
Fotó: Szeiler Stúdió
1 tojás
12,5 dkg natúr joghurt
6 dkg olaj
1 teáskanálnyi sütőpor
1 evőkanálnyi porcukor
25-30 dkg liszt
csipet só
Fotó: Szeiler Stúdió
Töltelék:
25 dkg túró
1 tojás
2-3 evőkanál porcukor vagy édesítő
1-2 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj (elhagyható)
2 teáskanálnyi vaníliás cukor
1 marék aszalt áfonya
Fotó: Szeiler Stúdió
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. A lisztet összekeverjük a
sütőporral, a cukorral és a sóval.
2. A tojást gyengéden verjük fel. Adjuk a lisztes keverékhez a tojást,
a joghurtot és az olajat. Keverjük össze, majd gyúrjuk kézzel. Puha, rugalmas
tésztát gyúrjunk.
3. Gyúrjunk egy rudat a tésztából. Vágjuk fel tíz egyforma darabra.
4. A darabokat kézzel nyújtsuk ki kerek lapra. Nem kell nyújtófa, csak
úgy lazán kézzel, a tenyerünk élével.
Fotó: Szeiler Stúdió
5. A túrót keverjük ki a kissé felvert tojással, a cukrokkal. Kanállal
tegyünk minden korong közepére egy adag túrót.
6. Vágjuk az áfonyát nagyobb darabokra, és osszuk szét a túró tetejére.
7. Formázzuk meg a papucsokat. Vegyük a korongot a kezünkbe, és két
végét csippentsük össze. Helyezzük sütőpapírra, és ha kész van mind, tegyük a
forró sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük meg.
További egyszerű receptek az Issuu oldalunkon.
Jó
sütögetést!
Max (Tanulj
meg velem sütni!)
Inspiráció: Chef
Viki mazsolás török papucsa.
3 megjegyzés:
Szia!
A joghurt helyett lehet tejföl?
Köszi:Emy
Szia!
A joghurt helyett lehet tejföl?
Köszi:Emy
Szia!
Nem próbáltam még, de a joghurt zsírosabb, savasabb, biztosan nem lehet 1:1-ben kiváltani. Próbáld ki, de korrigáld a tésztát.
Megjegyzés küldése