A 2014 tavaszi Segítsütink. Az
idei licit tárgya: 60 db Tripla-csokoládés mini kuglóf.
20 db fehér csokoládé, 20 db tejcsokoládé és 20 db étcsokoládé mini
kuglófocska. Mindegyiken valamilyen módon megjelenik a három féle (Tripla)
csokoládé.
Nagy kedvenc az alap recept, a Napóleon kuglóf, átalakítva a mini
formákra. Ha a teljes mennyiséget sütjük, érdemes beruházni 3 formára, hogy
gördülékenyen menjen a sütés. elkészítési módja mind a háromnak ugyanaz, ezért
a hozzávalókat külön, ízenként felsorolom, de a készítést csak egyszer. A három
sütésénél kezdjünk a fehér csokoládéssal, utána a tejcsokoládés, majd az étcsokoládés,
így egy garnitúra edénnyel elkészíthetjük, kerülve a felesleges mosogatást.
Fotó: Szeiler
Stúdió
Fehér csokoládés tészta (20 db mini kuglóf):
6 dkg sima liszt
3 dkg fehér tönköly liszt
½ teáskanálnyi sütőpor
9 dkg fehér csokoládé
1 dl tej
6 dkg puha vaj
3,5 dkg porcukor
1 teáskanálnyi vanília kivonat, vagy vaníliás cukor
1 tojás
1 csipet só
Bevonat tejcsokoládé, csíkozás
étcsokoládé
Fotó: Szeiler
Stúdió
Tejcsokoládés tészta (20 db mini kuglóf):
4 dkg sima liszt
5 dkg fehér tönköly liszt
½ teáskanálnyi sütőpor
9 dkg tejcsokoládé
1 dl tej
6 dkg puha vaj
3,5 dkg porcukor
1 teáskanálnyi rum
1 tojás
1 csipet só
Bevonat étcsokoládé, csíkozás fehér
csokoládé
Fotó: Szeiler
Stúdió
Étcsokoládés tészta (20 db mini kuglóf):
7 dkg sima liszt
3 dkg fehér tönköly liszt
½ teáskanálnyi sütőpor
9 dkg étcsokoládé
1 dl tej
6 dkg puha vaj
3 dkg őrölt barnacukor
1 teáskanálnyi konyak
1 tojás
1 csipet só
Bevonat fehér csokoládé,
csíkozás tejcsokoládé
Fotó: Szeiler
Stúdió
1. A liszteket összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. A csokoládét megolvasztjuk,
és egy kicsit hagyjuk hűlni. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. A tojást habosra keverjük a cukorral, ha kezd fehéredni, adjuk hozzá
a cukrot és dolgozzuk össze. Keverjük bele a tejet és a vanília
kivonatot/konyakot/rumot.
3. Adjuk hozzá a lisztes keveréket, dolgozzuk össze, majd keverjük bele
a lágy vajat. Dolgozzuk simára, és keverjük bele az olvasztott, hűtött
csokoládét.
4. Kanalazzuk bele a szilikon formába, egy kevés tészta kimarad, azt
két-három muffin kapszliba kanalazva, a sütőbe teszem a formával együtt. Ne
töltsük tele a formát, inkább egy kicsit kevesebb kerüljön bele.
5. Tegyük a forró sütőbe és 12-14 perc alatt süssük meg. Vegyük ki a
sütőből, de hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd utána szedjük ki.
6. Olvasztott csokoládéba mártjuk a tetejét, majd a harmadik
csokoládéval csíkozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése