Food Revolution Day
A Food Revolution Day mozgalmat a Jamie Oliver Foundation hozta
létre azzal a céllal, hogy felhívja az emberek és iskolák figyelmét arra,
hogy a feldolgozott, cukros ételek mennyire károsak (elhízást, cukorbetegséget,
depressziót okoznak), és ez mekkora problémát jelent ma ez a jelenség a
társadalmakban).
Arra buzdít a felhívás, hogy mesterséges gyorskaják és
finomított élelmiszerek helyett válasszák inkább a sokkal egészségesebb, és
finomabb, lehetőleg helyi alapanyagokból készített ételeket, élelmiszereket.
A nemzetközi mozgalom Magyarországon is követőkre talált. Több nagyvárosban lesznek rendezvények, és nagyon sok bejegyzési is születik a web oldalakon.
Fotó: Szeiler Stúdió
A Balatoni résztvevőket a PartFm csapata
fogja össze.
Piros bogyós kevert pite
Azt gondoltuk a Monitor Magazinnal, hogy egy olyan édesség, ami egy
kicsit egészségesebbre van hangolva a megszokottnál, azzal máris megtesszük az
első lépéseket az egészséges(ebb) életmód felé. Ha már azokat az alapanyagokat helyezzük előtérbe, amik
egy kicsit egészségesebbek, máris nagyot lépünk előre.
Fotó: Szeiler Stúdió
Készíthetjük mirelit gyümölcs keverékből, de azt egy nappal előbb
tegyük a hűtőbe, és ott hagyjuk felengedni.
Elkészítési idő: 10-15 perc + 40-45 perc a sütés
Tészta:
25 dkg puha vaj
20 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg darált mandula
15 dkg barnacukor
5 tojás
1 dl tej
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliás cukor
1 teáskanál narancsos cukor
1 teáskanál kakaó
1 mokkáskanál só
45 dkg erdei gyümölcskeverék
1 teáskanál mézes fűszerkeverék
2 evőkanál fehér tönköly liszt
Fotó: Szeiler Stúdió
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy
20x30 cm sütőedényt. Keverjük össze a száraz hozzávalókat. Adjuk a sót és a
sütőport a liszthez, és keverjük bele a darált mandulát.
2. A puha vajat keverjük ki fehéredésig a cukorral, a vaníliás és a
narancsos cukorral.
3. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat keverés közben.
4. Keverjük bele a lisztes keveréket három részletben és a tejet.
Adagoljuk a fele tésztát a sütőedénybe egy evőkanállal, úgy hogy hagyunk közte
helyet.
5. Keverjük az átszitált kakaóport a maradék tésztához, és azt
kanalazzuk az üresen hagyott helyekre. A kanállal, laza mozdulatokkal keverjük
össze a fehér és a kakaós tésztát, így kapunk márványos tésztát.
6. tegyük a forró sütőbe 10 percre, addig keverjük össze a gyümölcsöt a
fűszerkeverékkel és a liszttel.
7. Vegyük ki az elősütött tésztát, kanalazzuk rá a gyümölcsös
keveréket. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük 30-35 percet. Sütés után hagyjuk a
sütőedényben langyosra hűlni, utána szeletelhetjük.
Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ
Max (Tanulj meg velem sütni!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése