2014. április 26., szombat

Túrós török papucs, áfonyával, sütőporos tésztából

A házi hot-dog receptje után, itt az édes verzió is. Alapja itt is az egyszerű, sütőporos tészta, csak itt egy kicsit megédesítve. A töltelékhez a túrót tetszés szerint édesíthetjük, és variálhatjuk. Lehet mazsola, barack, erdei bogyós keverék vagy málna.

A liszt mennyisége nagyban függ a tojás méretétől és a joghurt víztartalmától. Készítsünk a kezünk ügyébe (mankó) lisztet, és korrigáljuk a tésztát. 



1 tojás
12,5 dkg natúr joghurt
6 dkg olaj
1 teáskanálnyi sütőpor
1 evőkanálnyi porcukor
25-30 dkg liszt

csipet só



Töltelék:
25 dkg túró
1 tojás
2-3 evőkanál porcukor vagy édesítő
1-2 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj (elhagyható)
2 teáskanálnyi vaníliás cukor
1 marék aszalt áfonya




1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral és a sóval.
2. A tojást gyengéden verjük fel. Adjuk a lisztes keverékhez a tojást, a joghurtot és az olajat. Keverjük össze, majd gyúrjuk kézzel. Puha, rugalmas tésztát gyúrjunk.
3. Gyúrjunk egy rudat a tésztából. Vágjuk fel tíz egyforma darabra.

4. A darabokat kézzel nyújtsuk ki kerek lapra. Nem kell nyújtófa, csak úgy lazán kézzel, a tenyerünk élével.



5. A túrót keverjük ki a kissé felvert tojással, a cukrokkal. Kanállal tegyünk minden korong közepére egy adag túrót.
6. Vágjuk az áfonyát nagyobb darabokra, és osszuk szét a túró tetejére.
7. Formázzuk meg a papucsokat. Vegyük a korongot a kezünkbe, és két végét csippentsük össze. Helyezzük sütőpapírra, és ha kész van mind, tegyük a forró sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük meg.

További egyszerű receptek az Issuu oldalunkon.
Jó sütögetést!

Max (Tanulj meg velem sütni!)

3 megjegyzés:

Emese Inàncsi írta...

Szia!
A joghurt helyett lehet tejföl?
Köszi:Emy

Emese Inàncsi írta...

Szia!
A joghurt helyett lehet tejföl?
Köszi:Emy

Max Gastro írta...

Szia!
Nem próbáltam még, de a joghurt zsírosabb, savasabb, biztosan nem lehet 1:1-ben kiváltani. Próbáld ki, de korrigáld a tésztát.