2014. április 20., vasárnap

Házi hot-dog, sütőporos tésztából

Sütőporos tészta. Egyszerű, nincs kelesztés, összegyúrjuk, megformázzuk, és már süthetjük is. Ideális váratlan vendégek fogadásához, vagy időhiányban szenvedőknek. Az alaptészta sós, de hamarosan hozom az édes verziót is.
A liszt mennyisége nagyban függ a tojás méretétől és a joghurt víztartalmától. Készítsünk a kezünk ügyébe (mankó) lisztet, és korrigáljuk a tésztát. 


Fotó: Szeiler Stúdió

1 tojás
12,5 dkg natúr joghurt
6 dkg olaj
1 teáskanálnyi sütőpor
25-30 dkg liszt
csipet só
2 pár virsli

a kenéshez felvert tojás, a szóráshoz szezámmag



Fotó: Szeiler Stúdió

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval.
2. A tojást gyengéden verjük fel. Adjuk a lisztes keverékhez a tojást, a joghurtot és az olajat. Keverjük össze, majd gyúrjuk kézzel.

3. Nyújtsuk ki négyzet alakúra, és vágjuk fel nyolc részre. A virsliket vágjuk félbe, és mindegyik téglalap közepére tegyünk egy-egy darabot.


Fotó: Szeiler Stúdió

4. Sodorjuk fel a lapokat, az összeeresztésnél nyomjuk meg egy kicsit, és úgy tegyük a sütőlapra, hogy alul legyen az összeeresztés.
5. Kenjük le a felvert tojással, szórjuk meg szezámmaggal, és tegyük a forró sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük meg.

További egyszerű receptek az Issuu oldalunkon.
Jó sütögetést!

Max (Tanulj meg velem sütni!) 

1 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hmmmmmmmmm, de jó anyag!!! Ilyen formán is kipróbáljuk, asszem :-)))