Sütőporos tészta. Egyszerű, nincs kelesztés, összegyúrjuk, megformázzuk,
és már süthetjük is. Ideális váratlan vendégek fogadásához, vagy időhiányban
szenvedőknek. Az alaptészta sós, de hamarosan hozom az édes verziót is.
A liszt mennyisége nagyban függ a tojás méretétől és a joghurt
víztartalmától. Készítsünk a kezünk ügyébe (mankó) lisztet, és korrigáljuk a
tésztát.
Fotó: Szeiler Stúdió
1 tojás
12,5 dkg natúr joghurt
6 dkg olaj
1 teáskanálnyi sütőpor
25-30 dkg liszt
csipet só
2 pár virsli
a kenéshez felvert tojás, a szóráshoz szezámmag
Fotó: Szeiler Stúdió
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. A lisztet összekeverjük a
sütőporral és a sóval.
2. A tojást gyengéden verjük fel. Adjuk a lisztes keverékhez a tojást,
a joghurtot és az olajat. Keverjük össze, majd gyúrjuk kézzel.
3. Nyújtsuk ki négyzet alakúra, és vágjuk fel nyolc részre. A virsliket
vágjuk félbe, és mindegyik téglalap közepére tegyünk egy-egy darabot.
Fotó: Szeiler Stúdió
4. Sodorjuk fel a lapokat, az összeeresztésnél nyomjuk meg egy kicsit,
és úgy tegyük a sütőlapra, hogy alul legyen az összeeresztés.
5. Kenjük le a felvert tojással, szórjuk meg szezámmaggal, és tegyük a
forró sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük meg.
További egyszerű receptek az Issuu oldalunkon.
Jó
sütögetést!
Max (Tanulj
meg velem sütni!)
Inspiráció: Chef
Viki ricottás török papucsa.
1 megjegyzés:
Hmmmmmmmmm, de jó anyag!!! Ilyen formán is kipróbáljuk, asszem :-)))
Megjegyzés küldése