2014. április 23., szerda

Ropogós mennyei csemege

Találtam a kamrában egy adag, karácsonykor elrejtett kandírozott gyümölcs keveréket. Felkutattam egy régebbi, gyors keksz receptemet, és az egy kicsit áthangolva, modernizálva született ez a recept. Igazat megvallva, ez nem is igazi keksz. Viszont nagyon finom, és gyors édesség.


Elkészítési idő: 35-40 perc


Fotó: Szeiler Stúdió

25 dkg kandírozott gyümölcs keverék
2-3 evőkanál csoki lencse (vagy durvára vágott csokoládé)
2-3 evőkanál aszalt áfonya
7-8 dkg nyírfacukor/eritrit
vagy 10 dkg porcukor
3-4 dkg puha vaj
2 evőkanál alma lé (100%-s)
6 dkg fehér tönkölyliszt
6 dkg darált mandula

1 teáskanál vaníliás cukor


Fotó: Szeiler Stúdió

1. A vajat olvasszuk meg, keverjük hozzá a cukrokat és az almalét. Forraljuk fel, húzzuk le az energiáról, és keverjük bele a lisztet.
2. Dolgozzuk simára, adjuk hozzá a darált mandulát, a kandírozott gyümölcsöt és az áfonyát.
3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre, kanállal formázzunk halmocskákat, de tartsunk közöttük távolságot, mert egy kicsit ellapulnak. Szórjuk meg a tetejét csoki lencsével.
4. Süssük előmelegített sütőben, 180 fokon, 12-15 percet. Ha megsültek, pár percet hagyjuk a sütőlemezen, mert puhák, és utána szedjük le, és hagyjuk kihűlni.

Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ

Max (Tanulj meg velem sütni!)

Nincsenek megjegyzések: