2018. december 3., hétfő

Whisky krémlikőr torta


Egy igazán egyszerű alaptészta, amivel felfedezhetjük a kuglófok világát. Ezt a receptet (is) ajánlom kezdő konyhatündéreknek, ha odafigyelve, a receptet követve sütik meg, biztos lehet a siker.



Elkészítési idő: 80-85 perc, ebből munka 10 perc 

33 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
25 dkg puha vaj
25 dkg cukor
2 dl Whisky krémlikőr
4 tojás
5 dkg étkezési keményítő
3 teáskanál sütőpor
1 csipet só, olaj a forma kikenéséhez

Krém:

40 dkg krémsajt
5-6 evőkanál porcukor
3-4 evőkanál Whisky krémlikőr



1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A lisztet dolgozzuk össze a sóval, és a sütőporral. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral és a puha vajjal. Adjuk hozzá a likőrt, a lisztes keveréket, és keverjük simára.
2. Kenjünk ki egy kuglóf vagy csatos tortaformát vékonyan olajjal, terítsük bele a tésztát és a forró sütőben süssük 60-70 percet. A krémsajtot keverjük habosra a porcukorral és a likőrrel. Tegyük hideg helyre. A tésztát vegyük ki a sütőből, hagyjuk a formában langyosra hűlni, és utána vegyük ki. Ha teljesen kihűlt vágjuk félbe, és kenjük meg a krémmel.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.

Nincsenek megjegyzések: