A 2018-s Segítsüti ezen a
süteményen lett lepróbálva. Első sütésként csodásan sikerült, így már nem is
volt kérdés, ezt kell elkészíteni. Sütemény, ami megállja a helyét önállóan is,
akár az ünnepi asztalon, de kísérője lehet teázásnak, kávézásnak. Egyszerű
tészta, és a mandarin jól megmutathatja magát benne. Valamiért ez a gyümölcs (is)
mellőzött a sütemények vagy a akár a lekvárok között. Érdemes kipróbálni,
szerintem egy nagyon finom, sokrétű gyümölcs.
Elkészítési idő: 55-60 perc + a pihentetés
27 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg puha vaj
15 dkg krémsajt
20 dkg barnacukor
4 tojás
2 evőkanál étkezési keményítő
1 dl mandarinlé
0,5 dl citromlé
1 tasak vaníliás cukor
6 g sütőpor
1 csipet só
pár csepp olaj a forma kikenéséhez
Cukormáz:
15 dkg porcukor átszitálva
1 teáskanál citromlé
3-4 teáskanál hideg víz
1. Keverjük habosra a vajat, a krémsajttal, a cukorral és a vaníliás
cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat és keverjük fehéredésig. Melegítsük elő a
sütőt 175 fokra.
2. Keverjük a tojásos alapba a sót, a mandarin és a citromlevet.
Keverjük bele a lisztbe a sütőport, és a keményítőt majd több részletben
dolgozzuk a tojásos alaphoz.
3. Kenjünk ki egy hasábformát olajjal, terítsük bele a tésztát,
simítsuk el a tetejét. Tegyük a forró sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük szép
aranysárgára. Hagyjuk a formában langyosra hűlni, és utána vegyük ki.
4. Az átszitált porcukrot keverjük ki egy tálkában a citromlével és 3
teáskanál vízzel. Ha nagyon sűrű lenne, pár csepp vízzel hígíthatjuk. A kihűlt
sütemény tetejére csorgassuk, és egy kanál segítségével terítsük el. Hagyjuk megdermedni
a mázat, és utána tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése