Mutatós, egyszerű, igazi vendégvárós sütemény. Ünnepek után, ha váratlan
vendég érkezik, vagy csak úgy, indok nélkül. Érdemes kipróbálni narancslekvárral, vagy egy
erdei gyümölcsös lekvárral.
Elkészítési idő: 55-60 perc + a pihentetés, a recepthez használt bögre
2,5 dl-s
2 csésze búzaliszt
1 csésze tej
1 csésze barnacukor
3 evőkanál krémsajt
2 tojás
4 evőkanál kakaópor
6 g sütőpor
1 csipet só
pár csepp olaj a forma kikenéséhez
Fehér réteg
20 dkg krémsajt
3-4 evőkanál cukor
1 tojás
1. Keverjük habosra a tejet, a krémsajttal, és a cukorral. Adjuk hozzá
a tojásokat és keverjük fehéredésig. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
2. Dolgozzuk bele a lisztbe a sütőport, a sót, és a kakaóport, majd
több részletben keverjük a tojásos alaphoz. A fehér réteghez keverjük ki a tojást a
cukorral és a krémsajttal.
3. Kenjünk ki egy szögletes (20x30 cm) olajjal, terítsük bele a kakaós tészta
kétharmadát, simítsuk el a tetejét. Kanalazzuk rá a fehér réteget, terítsük el,
majd arra a maradék csokis tésztát. Tegyük a forró sütőbe, és 30-35 perc alatt
süssük szép aranysárgára. Hagyjuk a formában langyosra hűlni, és utána vegyük
ki.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése