2018. december 15., szombat

Kókuszos-áfonyás süti alap üvegben


Gasztro ajándék, egyszerűen elkészíthető, válasszunk hozzá minőségi alapanyagokat. Írjunk hozzá egy szép receptet, de mindenképpen tüntessük fel az allergéneket. Ha biztosra akarunk menni, akkor készítsünk magunknak is egy üveggel, és próbáljuk ki.



Elkészítési idő: 10-15 perc

1 db 7,5-8 dl-s üveg
25 dkg simaliszt
15 dkg barnacukor
10 dkg aszalt áfonya
5 dkg kókuszreszelék
3 dkg zabpehely
2 dkg vaníliás cukor
2 teáskanálnyi sütőpor
1 csipet só,



1. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval, a cukrot pedig a vaníliás cukorral. Rétegezzük az üvegbe, alulra a lisztet, arra a cukrot, majd az aszalt áfonyát. Arra a kókuszreszeléket, majd a tetejére a zabpelyhet.
2. Készítsünk egy csinos címkét, és írjuk rá a rövidke receptet: Keverj habosra 1,5 dl olajat négy közepes tojással, majd add hozzá az üveg tartalmát. Keverd ki, terítsd egy kiolajozott sütőedénybe, és előmelegített sütőben, 175 fokon, 30-35 perc alatt süsd meg. Hagyd langyosra hűlni az edényben, majd utána szeleteld. Jó étvágyat hozzá!

Tipp és trükk: az áfonya helyett tehetünk aszalt barackot vagy trópusi keveréket. Finom, csinos ajándék, akár többféle ízesítésben is.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések: