Gasztro ajándék, egyszerűen elkészíthető, válasszunk hozzá minőségi
alapanyagokat. Írjunk hozzá egy szép receptet, de mindenképpen tüntessük fel az
allergéneket. Ha biztosra akarunk menni, akkor készítsünk magunknak is egy
üveggel, és próbáljuk ki.
Elkészítési idő: 10-15 perc
1 db 7,5-8 dl-s üveg
25 dkg simaliszt
15 dkg barnacukor
10 dkg aszalt áfonya
5 dkg kókuszreszelék
3 dkg zabpehely
2 dkg vaníliás cukor
2 teáskanálnyi sütőpor
1 csipet só,
1. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval, a cukrot pedig a
vaníliás cukorral. Rétegezzük az üvegbe, alulra a lisztet, arra a cukrot, majd az
aszalt áfonyát. Arra a kókuszreszeléket, majd a tetejére a zabpelyhet.
2. Készítsünk egy csinos címkét, és írjuk rá a rövidke receptet: Keverj
habosra 1,5 dl olajat négy közepes tojással, majd add hozzá az üveg tartalmát.
Keverd ki, terítsd egy kiolajozott sütőedénybe, és előmelegített sütőben, 175
fokon, 30-35 perc alatt süsd meg. Hagyd langyosra hűlni az edényben, majd utána
szeleteld. Jó étvágyat hozzá!
Tipp és trükk: az áfonya helyett tehetünk aszalt barackot vagy trópusi
keveréket. Finom, csinos ajándék, akár többféle ízesítésben is.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése