Egy jó szaftos brownie, sokak kedvence, főleg ha ajándékba kap egy
üveggel, amit csak össze kell keverni, és megsütni. Írjunk hozzá egy szép
receptet, de mindenképpen tüntessük fel az allergéneket. Ha biztosra akarunk
menni, akkor készítsünk magunknak is egy üveggel, és próbáljuk ki.
Elkészítési idő: 10-15 perc,
1 db 5 dl-s üveg
7 dkg keserű kakaópor
7 dkg barnacukor
7-8 dkg mogyorós tejcsokoládé, durvára vágva
5 dkg cukor
5 dkg simaliszt
1/2 teáskanálnyi sütőpor
1 csipet só,
1. Rétegezzük az üvegbe, alulra a kakaóport, arra a világos cukrot,
majd a barna cukrot. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval, azt
tegyük rá a barnacukorra, majd a tetejére a darabolt csokoládét.
2. Készítsünk egy csinos címkét, és írjuk rá a rövidke receptet: Keverj
habosra 6 dkg puha vajat két közepes tojással, majd add hozzá az üveg
tartalmát. Keverd ki, terítsd egy kiolajozott sütőedénybe, és előmelegített sütőben,
175 fokon, 15-20 perc alatt süsd meg. Hagyd langyosra hűlni az edényben, majd
utána szeleteld. Jó étvágyat hozzá!
Tipp és trükk: a mogyorós csoki helyett tehetünk étcsokoládét és diót,
vagy kesudiót. Finom, csinos ajándék, akár többféle ízesítésben is.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése