2018. december 22., szombat

Csokis tiramisu


Misu van tiramisu? Van!
Igen, kicsit gyenge szóvicc, de aranyos. A kedvenc, quick receptem átdolgozása, ami már 6 éves, de még mindig időszerű. Pár praktikát és tanácsot adok az eredeti receptben, érdemes visszaolvasni. Tejszínnel, tojás mentesen készíthető, megkönnyítve azok dolgát, akik félnek a nyers tojástól.



Elkészítési idő: 20-25 perc +pihentetés (4 db 2 dl-s pohárhoz)

20-25 dkg mascarpone krémsajt
2-2,5 dl habtejszín
5-6 dkg porcukor
2 evőkanálnyi kakaópor
2-3 teáskanál barnacukor
2 adag erős rövid presszókávé
1 csomag vaníliás cukor vagy 1-2 teáskanálnyi vanília kivonat
8 db Savoiardi (tiramisu piskóta)
kevés kakaópor a szóráshoz.



1. Főzzük le a kávét, oldjuk fel benne a barnacukrot, és hagyjuk kihűlni. Készíthetjük instant kávéból is, vagy ha szeretnénk különleges ízeket, akkor egy hidegen áztatott, csepegtetett kávét ajánlok hozzá. A kakaóport keverjük össze négy evőkanálnyi forró vízzel, és azt is pihentessük. A hideg tejszínt verjük lágy habbá.
2.A mascarponét keverjük ki a porcukorral és a vaníliával. Egy harmadát tegyük félre, a többihez keverjük hozzá a kakaót. Dolgozzuk össze, és adjuk hozzá a tejszín kétharmadát. Készítsük elő a poharakat.
3. Tegyünk a poharak aljába a csokis krémből. Áztassunk be a kávéba egy piskótát, törjük ketté, és tegyük a pohárba. Arra ismét csokis krémet, majd egy újabb piskóta eltörve. Készítsük el így mind a négy poharat. A maradék tejszínt és a mascarponét is keverjük össze, és azzal fedjük le a piskótákat. Tegyük hideg helyre pihenni, és csak közvetlenül a tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések: