2018. december 31., hétfő

Kelt fahéjas tekercs gyorsan


Kedvenc kombi tészta receptem, gyorsan elkészíthető, jó állagú süteményt készíthetünk vele. Ideális, ha váratlan vendégek állítanak be, vagy éppen mi kaptunk estére meghívást. Míg a vendégek megnézik az aranyhörcsögöt, megbeszélik a tegnapi meccs eredményét, addig a tészta elkészülhet, mire az első pohárkával koccintanak, már a sütőbe kerülhet, és garantált a siker, ha gőzölögve kerül az asztalra.



Elkészítési idő: 25-30 perc

50 dkg liszt (BL55)
10 dkg (barna) cukor
2 dl tej
2 evőkanál görög joghurt
1 tojás
2 dkg puha vaj
1-1,5 dkg friss élesztő
6 g sütőpor
1 teáskanál só

Fahéjas töltelék:

10 dkg (barna) cukor
5 dkg olvasztott vaj
5 teáskanálnyi őrölt fahéj



1. Az élesztőt morzsoljuk bele a joghurtba, a tejjel és a tojással együtt keverjük össze. A lisztet szitáljuk át és keverjük bele a sót, a cukrot és a sütőport. Keverjük össze a tojásos tejet a liszttel és a puha vajjal. Dagasszunk puha tésztát belőle, és nyújtsuk ki téglalap alakúra.



2. Kenjük be az olvasztott vajjal, hintsük meg a cukor és fahéj keverékével. Tekerjük fel jó szorosan és vágjuk fel 12-16 tekercsre. Tegyük a tekercseket sütőpapírral bélelt lemezre, és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 12-15 percet.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések: