Kedvenc kombi tészta receptem, gyorsan elkészíthető, jó állagú
süteményt készíthetünk vele. Ideális, ha váratlan vendégek állítanak be, vagy
éppen mi kaptunk estére meghívást. Míg a vendégek megnézik az aranyhörcsögöt,
megbeszélik a tegnapi meccs eredményét, addig a tészta elkészülhet, mire az
első pohárkával koccintanak, már a sütőbe kerülhet, és garantált a siker, ha
gőzölögve kerül az asztalra.
Elkészítési idő: 25-30 perc
50 dkg liszt (BL55)
10 dkg (barna) cukor
2 dl tej
2 evőkanál görög joghurt
1 tojás
2 dkg puha vaj
1-1,5 dkg friss élesztő
6 g sütőpor
1 teáskanál só
Fahéjas töltelék:
10 dkg (barna) cukor
5 dkg olvasztott vaj
5 teáskanálnyi őrölt fahéj
1. Az élesztőt morzsoljuk bele a joghurtba, a tejjel és a tojással
együtt keverjük össze. A lisztet szitáljuk át és keverjük bele a sót, a cukrot
és a sütőport. Keverjük össze a tojásos tejet a liszttel és a puha vajjal.
Dagasszunk puha tésztát belőle, és nyújtsuk ki téglalap alakúra.
2. Kenjük be az olvasztott vajjal, hintsük meg a cukor és fahéj keverékével.
Tekerjük fel jó szorosan és vágjuk fel 12-16 tekercsre. Tegyük a tekercseket
sütőpapírral bélelt lemezre, és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 12-15
percet.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése