Könnyed édesség egy kicsit a keleti ízekkel bolondítva. A teát,
teafüvet nem csak forrázva, italként, hanem fűszerként is használhatjuk bátran.
Zöldborsó
krémlevesbe, csirkemell
vagy kacsa/libamell
füstöléséhez, tojás
pácolásához vagy éppen egy mártás
ízesítésére.
Elkészítési idő: 25-30 perc, + a pihentetés
2 dl kókusztej
2 dl tejszín
4 lap zselatin
3 evőkanál cukor/méz
5-6 db jázmintea filter (~10 g őrlemény)
1. Melegítsük fel a tejszínt, a mézet/cukrot és a kókusztejet, áztassuk
bele a tea filtereket, és kis lángon főzzük 8-10 percet. Áztassuk be a zselatin
lapokat hideg vízbe. Vegyük ki a filtereket a tejszínből (ha őrleményt
használunk, szűrjük le).
2. Nyomkodjuk ki a zselatin lapokból a vizet, keverjük el a tejszínben.
Öblítsünk ki 4 db ~125-150 ml-s pudingformát hideg vízzel. Kanalazzuk bele a
krémet, és tegyük hideg helyre legalább 6-7 órára, de akár egy egész éjszakára.
Tálalás előtt mártsuk a formákat meleg vízbe, és úgy csúsztassuk ki belőle. Jól
illik hozzá az őszibarack, a mangó, a papaya és a maracuja.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése