2019. január 4., péntek

Jázminteás-kókuszos panna cotta


Könnyed édesség egy kicsit a keleti ízekkel bolondítva. A teát, teafüvet nem csak forrázva, italként, hanem fűszerként is használhatjuk bátran. Zöldborsó krémlevesbe, csirkemell vagy kacsa/libamell füstöléséhez, tojás pácolásához vagy éppen egy mártás ízesítésére.



Elkészítési idő: 25-30 perc, + a pihentetés

2 dl kókusztej
2 dl tejszín
4 lap zselatin
3 evőkanál cukor/méz
5-6 db jázmintea filter (~10 g őrlemény)



1. Melegítsük fel a tejszínt, a mézet/cukrot és a kókusztejet, áztassuk bele a tea filtereket, és kis lángon főzzük 8-10 percet. Áztassuk be a zselatin lapokat hideg vízbe. Vegyük ki a filtereket a tejszínből (ha őrleményt használunk, szűrjük le).
2. Nyomkodjuk ki a zselatin lapokból a vizet, keverjük el a tejszínben. Öblítsünk ki 4 db ~125-150 ml-s pudingformát hideg vízzel. Kanalazzuk bele a krémet, és tegyük hideg helyre legalább 6-7 órára, de akár egy egész éjszakára. Tálalás előtt mártsuk a formákat meleg vízbe, és úgy csúsztassuk ki belőle. Jól illik hozzá az őszibarack, a mangó, a papaya és a maracuja.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések: