A világ egyik legegyszerűbb süteménye szerintem. A gyümölcsök tetszés
szerint variálhatóak, a tészta könnyen elkészíthető. Annak idején egy vasi
vendégház főzőasszonyai készítették, mondván, hogy nem csak mindig prósza
legyen. Azóta sokszor készült s még biztos vagyok benne, hogy fog is.
Elkészítési idő: 50-55 perc
50 dkg áfonya (lehet mirelit is)
30 dkg rétesliszt
25 dkg tejföl
20 dkg vaj
20 dkg barnacukor
10 dkg búzadara
6 tojás
4-5 g sütőpor
1 csipet só, kevés olaj a kenéshez
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Keverjük habosra a tojást, a cukorral és a
vajjal. Adjuk, hozzá a lisztel összekevert sütőport, búzadarát, a tejfölt, a
sót és keverjük össze.
2.Kenjünk ki egy 30x40 cm-s sütőedényt vékonyan olajjal. Öntsük bele a tésztát,
annak a tetejére tegyük az áfonyákat.
3. Tegyük a forró sütőbe -30-35-percig süssük. Hagyjuk a tepsiben
kihűlni, és porcukorral hintsük meg tálaláskor.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése