Itt a tökéletes helye az ünnepek alatt megmaradt banánoknak, vagy az
nemrég vásárolt, hirtelen megbarnult gyümölcsöknek. Sok receptet kipróbáltam
már, nagy része sűrű tészta volt, szinte folytósan. Azt hiszem sikerült elérni
azt az állagot, amit kerestem. Puha, szaftos és jól tárolható.
Elkészítési idő: 55-60 perc
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
4 db érett, közepes banán
10 dkg barnacukor
7,5 dkg görög joghurt
2 tojás
1 evőkanál olaj
5 dkg durvára vágott mogyoró
6 g sütőpor
2 g szódabikarbóna
1 csipet só
pár csepp olaj a forma kikenéséhez
1. Törjük össze a meghámozott banánokat egy villával. Melegítsük elő a
sütőt 175 fokra. Keverjük habosra a banánt a cukorral, a joghurttal, az olajjal
és a tojásokkal.
2. Keverjük bele a lisztbe a mogyorót, a sütőport, a szódabikarbónát,
és a sót majd több részletben dolgozzuk a tojásos alaphoz.
3. Kenjünk ki egy hasábformát olajjal, terítsük bele a tésztát,
simítsuk el a tetejét. Tegyük a forró sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük meg.
Hagyjuk a formában langyosra hűlni, és utána vegyük ki.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése