Tudom, már ezer féle pizza tészta recept található, és mindenkinek van
egy jól bevált. Az állandó keresés oka, talán az hogy a sima búzalisztből nem lesz
olyan a tészta, mint amit igazából szeretnénk. Így a búzadarával dúsítva, egy
nagyon jó tésztát sikerült bedagasztani. Ha egy kicsit tudjuk pihentetni, hideg
helyen, még jobban megduzzadnak a dara szemcsék. Érdemes kipróbálni, 8-10 órát
pihentetve, és csak fele mennyiségű élesztővel.
Elkészítési idő: 25-30 perc
28 dkg liszt (BL55)
20 dkg búzadara (BD)
2,5 dl langyos víz
7 g szárított élesztő (vagy 2,5 dkg friss)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2-3 evőkanál pizza szósz
15-20 dkg párolt zöldségkeverék
15-20 dkg reszelt, félkemény sajt
8-10 db olajbogyó
1. Az élesztőt és a cukrot keverjük bele a vízbe. A lisztet szitáljuk
át és keverjük bele a sót, és a búzadarát. Dagasszunk puha tésztát belőle, és
nyújtsuk ki téglalap alakúra. Tegyük a tésztát sütőpapírral bélelt lemezre.
2. Kenjük be a pizza szósszal, hintsük meg a sajt 2/3 részével. Arra
terítsük el a zöldség keveréket és az olajbogyókat. Hintsük meg a maradék
sajttal, és előmelegített sütőben 200-220 fokon süssük 12-15 percet.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése