2019. január 8., kedd

Áfonyás-mogyorós ropogós


Az ünnepek utáni maradék hasznosítása, vagy ha elég volt a sok habos-babos süteményből, vagy csak szeretnénk egy kicsit kreatív dolgokat készíteni. Játék az ízekkel, a textúrákkal.



Elkészítési idő: 15-20 perc, + a pihentetés

30-35 dkg étcsokoládé lencse
15-20 dkg aszalt áfonya, durvára vágva
10-15 dkg aprított mogyoró
5-10 dkg aprított dió



1. Keverjük össze a mogyorót, a diót és az áfonyát. Egy sütőpapíron terítsük el az áfonyás keveréket.
2. Olvasszuk meg a csokoládét gőz fölött, és egy kanállal csurgassuk rá a kiterített keverékre. Oszlassuk el, hogy mindenhova jusson, majd tegyük hideg helyre, hogy megdermedjen. Darabokra törve, fedeles dobozban 3-4 hétig tárolhatjuk. . Ha ajándékba adjuk, tegyük csinos celofán zacskóba, tegyünk rá címkét, tüntessük fel az összetevőket.

Tipp és trükk: Készíthetjük táblás csokoládéból is, az olvasztáshoz vágjuk durvára. Ha több féle csokoládét használunk, azt külön-külön olvasszuk meg, és úgy csurgassuk rá, így különleges ropogóst készíthetünk.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések: