Az ünnepek utáni maradék hasznosítása, vagy ha elég volt a sok
habos-babos süteményből, vagy csak szeretnénk egy kicsit kreatív dolgokat
készíteni. Játék az ízekkel, a textúrákkal.
Elkészítési idő: 15-20 perc, + a pihentetés
30-35 dkg étcsokoládé lencse
15-20 dkg aszalt áfonya, durvára vágva
10-15 dkg aprított mogyoró
5-10 dkg aprított dió
1. Keverjük össze a mogyorót, a diót és az áfonyát. Egy sütőpapíron
terítsük el az áfonyás keveréket.
2. Olvasszuk meg a csokoládét gőz fölött, és egy kanállal csurgassuk rá
a kiterített keverékre. Oszlassuk el, hogy mindenhova jusson, majd tegyük hideg
helyre, hogy megdermedjen. Darabokra törve, fedeles dobozban 3-4 hétig
tárolhatjuk. . Ha ajándékba adjuk, tegyük csinos celofán zacskóba, tegyünk rá
címkét, tüntessük fel az összetevőket.
Tipp és trükk: Készíthetjük táblás csokoládéból is, az olvasztáshoz
vágjuk durvára. Ha több féle csokoládét használunk, azt külön-külön olvasszuk
meg, és úgy csurgassuk rá, így különleges ropogóst készíthetünk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése