2019. január 30., szerda

Drazsés keksz


Amikor a sütemény vidám, és mosolyt csal az arcunkra. Már készítés közben mókázás van, és megy a különböző színek variálása. Ha van a környékünkön aprónép, mindenképpen vonjuk be őket a készítésbe.



Elkészítési idő: 30-35 perc

15 dkg sima liszt
12 dkg vaj
5 dkg barnacukor
1 tojás
2 g sütőpor
1 csipet só
drazsé a dekoráláshoz



1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Keverjük habosra a tojást, a cukorral. Adjuk, hozzá a lisztel összekevert sütőport, a sót és keverjük össze.
2. Kanállal, sütőpapírral bélelt sütőlapra adagoljuk. Hagyjunk közte helyet, mert sütés közben szépen elterül. Dekoráljuk belenyomott drazsészemekkel, és tegyük a forró sütőbe 12-15-percig süssük, hagyjuk a lemezen langyosra hűlni, majd tegyük rácsra.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések: