Ismét egy könnyen elkészíthető sütemény, ami rejtélyes, hiszen míg nem „törjük”
fel a tészta burkot, nem tudjuk, hogy mit rejt. Egyszemélyes formákban
(Ramekin), akár elegáns desszert is lehet az ünnepi asztalon. Nálunk a meggyes
az abszolút nyertes, de az igazi vegyes befőttel (kompóttal) készítve is nagyon
finom.
Elkészítési idő: 50-55 perc
20 dkg rétesliszt
1,5 dl tejszín
10 dkg vaj + a kenéshez
5 dkg barnacukor
1 tojás
4-5 g sütőpor
1 csipet só
Meggyes töltelék:
80 dkg meggybefőtt (leszűrve)
10 dkg cukor
2 evőkanál vaníliás vagy epres főzős pudingpor
½ teáskanálnyi mézes fűszerkeverék
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A meggyet keverjük össze a
cukorral és a pudingporral. Keverjük
habosra a tojást, a cukorral. Adjuk, hozzá a lisztel összekevert sütőport, a
tejszínt, a sót és keverjük össze.
2.Kenjünk ki egy 20x30 cm-s sütőedényt vékonyan vajjal. Öntsük bele a
meggyet, annak a tetejére kanállal adagoljuk a tésztát.
3. Tegyük a forró sütőbe 35-40-percig süssük. Langyosan kanállal
adagoljuk, jól illik hozzá a vanília fagylalt.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése