Mit vigyen a gyerek tízóraira, vagy mit adjak neki reggelire? Imádja a
látványpékségek kirakatában látható pizza szeleteket? Hát akkor készítsünk mi
is olyat. Több különbséget fogunk felfedezni. Elsőként a legszembetűnőbb az ár.
Két szelet árából ki tudunk hozni egy egész adagot. Aztán ott lesz a minősége.
Hiszen tudjuk, mit teszünk rá. Ez talán a legfontosabb, hiszen magunknak adjuk.
Elkészítési idő: 25-30 perc
1 csomag konyhakész pizza tészta
20 dkg krémsajt
20 dkg reszelt félkemény sajt
20-25 dkg koktél paradicsom, vagy szárított paradicsom
1-2 evőkanálnyi paprikakrém
1-2 újhagyma
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk fel a pizza tésztát 5-6
széles csíkra..
2. Keverjük ki a paprika krémet a krémsajttal. Kenjük meg a tészta
csíkokat a krémsajttal, de hagyjunk el a széleitől 1-1,5 cm-t. Sodorjuk fel a
tésztát, így képezve egy kis oldalfalat. Szórjuk meg reszelt sajttal, és rakjuk
meg a tetejét paradicsommal (ha szárítottat használunk, azt csepegtessük előtte
le).
3. Tegyük a forrós sütőbe, és 6-8 perc alatt süssük szép pirosra.
Vegyük ki, tegyük rácsra, és hintsük meg apróra vágott újhagymával
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése