Egyszerű tészta, vidám eredmény és kezdőknek is ajánlott, szinte biztos
a siker. Gyorsan elkészíthető, főleg az úgy ennék valamit vész esetére. Mit
süssek? Mindegy, valamit és a jól bevált rád bízom idejére, jó ha van talonban
egy ilyen recept.
Elkészítési idő: 25-30 perc
25 dkg simaliszt
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
8 dkg tej
2 közepes tojás
2 teáskanálnyi sütőpor
1 csipet só,
Cukormáz:
15 dkg porcukor átszitálva
1 teáskanál citromlé
3-4 teáskanál hideg víz
cukordrazsé a díszítéshez
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy késes robotgép tartájába
tegyük a vajat, a cukrot és tojást. Keverjük 3 percig habosra, majd egy
spatulával nyomkodjuk le, ami az oldalára kenődött.
2. Keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport. Adjuk a vajas
keverékhez a tejjel együtt, és keverjük össze 3-4percig.
3. Terítsünk két sütőlemezre sütőpapírt, arra tegyünk 12-12 kis halmot
a tésztából. Hagyjunk helyet köztük, mert kicsit megnőnek. A forró sütőben
süssük őket aranysárgára, 12-15 perc alatt. Hagyjuk a lemezen langyosra hűlni,
majd rácson hűtsük ki teljesen.
4. Az átszitált porcukrot keverjük ki egy tálkában a citromlével és 3
teáskanál vízzel. Ha nagyon sűrű lenne, pár csepp vízzel hígíthatjuk. A kihűlt
süteményt fordítsuk meg, a kúpos fele legyen alul. Késsel vágjunk neki egy
kicsi talpat. A tetejére csorgassuk a mázat, és egy kanál segítségével terítsük
el. Nyomkodjunk bele cukordrazsét. Hagyjuk megdermedni a mázat, és utána
tálalhatjuk.
Tipp és trükk: ha egy egész éjszakát hagyjuk pihenni a sütés után,
könnyebb vele dolgozni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése