Régi sütemény recept egy kicsit egyszerűsítve, és az évek alatt csiszolgatva
a tökéletes állagért. Nem lett átírva, újragondolva, csak a mai kor
alapanyagait felhasználva. Régen a kenyérsütéskor felfűtött kemencékben sültek
a végén a hasonló piték, sütemények. Fontos eleme volt a jó sűrű lekvár,
általában szilva vagy barack. Nem túl édes, könnyű tésztájú süteményt
készíthetünk.
Elkészítési idő: 50-55 perc
1 liter tej
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg barnacukor
3 tojás
3-4 evőkanál sűrű lekvár
1 csomag vaníliás cukor vagy 2-3 teáskanálnyi vanília kivonat
1 csipet só
pár csepp olaj a forma kikenéséhez
1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Keverjük habosra a tojást, a
cukorral, a tejjel és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, a sót és keverjük össze.
Terítsük egy olajjal vékonyan kikent nagy sütőedénybe.
2. Tegyük a forró sütőbe, és 15-percig süssük. Vegyük ki és kanalazzuk
a tetejére a lekvárt foltokban. Tegyük vissza, és 25-30 perc alatt süssük szép
aranysárgára. Hagyjuk a formában langyosra hűlni, és úgy vágjuk fel tálalás
előtt.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése