Egy kis sós a sok édesség közé. A mediterrán tapasok világát idéző étel. Kis formában
elkészítve akár parti falatka is lehet, és jól illik hozzá egy száraz,
gyümölcsös fehérbor. De egy tartalmasabb leves után lehet a második fogás.
Elkészítési idő: 60-65 perc, egy 25 cm-s vagy négy kisebb piteformához
1 csomag konyhakész leveles tészta
30-40 dkg zöldségkeverék (lehet mirelit is)
3 közepes tojás
2 dl tejföl
1-2 dl tej
1-2 evőkanál zsír
1 kisebb hagyma
2 teáskanálnyi aprított petrezselyem zöldje
1 teáskanál só
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeverés, 160 fok). Béleljünk ki
egy 30 cm-s sütőedényt sütőpapírral, abba pedig terítsük bele a tésztát. Kevés
zsíron pároljuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a zöldség keveréket és közepes
energián, pároljuk meg 6-8 perc alatt. Keverjük ki a tejfölt a tejjel, a
petrezselyemmel és a tojással, sózzuk meg.
2. Adjuk hozzá a párolt zöldséget, keverjük össze. Terítsük a tésztára,
és tegyük a forró sütőbe, és 30-35 perc (a kis formáknak 15-20 perc is elég)
alatt süssük szép pirosra.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése