Nem kenyér, hanem úgy nevezett „knackebröden”, kenyérpótló,
kenyérhelyettesítő. Jól eltárolható, tízóraira, sós sajtkrémekkel füstölt
hallal, uborkával fogyasztják.
Elkészítési idő: 100-105 perc, két nagy sütőlemez
7 dl víz
6 dl zabpehely
4 dl napraforgó mag
2 dl lenmag
1 dl búzakorpa
1 dl napraforgóolaj
2 evőkanál méz
2 teáskanál só
1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, két nagy sütőlemezt béleljünk ki
sütőpapírral. Keverjük össze a magokat a sóval, olajjal, mézzel és a vízzel.
Pihentessük 15-20 percet.
2. Osszuk ketté a masszát, terítsük el a lemezre, és egy kenőlapáttal
kenjük el jó vékonyan. Tegyük a forró sütőbe 10 percre. Vegyük ki, vágjuk fel
egy görgős tészta vágóval 3x6 cm lapokra. tegyük vissza a sütőbe még 55-60
percre. Ha megsült, hagyjuk a sütőben, résnyire nyitva hagyva az ajtaját, ott
hűtsük ki.
Tipp és trükk: Jól illik egy sajt krémleveshez, vagy zöldség
mártásokhoz. A magokat tetszés szerint variálhatjuk, de a mennyiséget tartsuk
meg.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése