2018. november 21., szerda

Svéd ropogós-magos szelet


Nem kenyér, hanem úgy nevezett „knackebröden”, kenyérpótló, kenyérhelyettesítő. Jól eltárolható, tízóraira, sós sajtkrémekkel füstölt hallal, uborkával fogyasztják.

Elkészítési idő: 100-105 perc, két nagy sütőlemez



7 dl víz
6 dl zabpehely
4 dl napraforgó mag
2 dl lenmag
1 dl búzakorpa
1 dl napraforgóolaj
2 evőkanál méz
2 teáskanál só

1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, két nagy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral. Keverjük össze a magokat a sóval, olajjal, mézzel és a vízzel. Pihentessük 15-20 percet.
2. Osszuk ketté a masszát, terítsük el a lemezre, és egy kenőlapáttal kenjük el jó vékonyan. Tegyük a forró sütőbe 10 percre. Vegyük ki, vágjuk fel egy görgős tészta vágóval 3x6 cm lapokra. tegyük vissza a sütőbe még 55-60 percre. Ha megsült, hagyjuk a sütőben, résnyire nyitva hagyva az ajtaját, ott hűtsük ki.



Tipp és trükk: Jól illik egy sajt krémleveshez, vagy zöldség mártásokhoz. A magokat tetszés szerint variálhatjuk, de a mennyiséget tartsuk meg.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések: