Őszi sütemény, egyszerűen. Gyakorlottabbaknak persze szinte kötelező a
saját készítésű omlós tészta. Így, ebben a formában a kezdőknek, vagy az
állandó időzavarban szenvedőknek ajánlom. Készülhet mirelit szilvából is, de
azt kíméletesen olvasszuk ki, és csepegtessük le alaposan.
Elkészítési idő: 55-60 perc, 1 nagy 24 cm-s, vagy négy kicsi
piteformához
1 csomag, konyhakész, gyúrt omlós tészta
10 dkg darált mák
10 dkg darált mandula
6-7 dkg barna cukor
2 db tojás
4-5 dkg puha vaj
2-3 teáskanál vaníliás cukor
1 csipet só
5-6 db nagy ringlószilva
1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra (légkeverés 150 fok). A tésztát
tegyük a formába, úgy hogy legyen egy kis pereme körben. A forró sütőben, 5-8 perc alatt süssük elő. Magozzuk
ki a szilvákat és vágjuk cikkekre.
2. Keverjük habosra a vajat a cukorral és a tojással fehéredésig.
Keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a mákot, a sót, a mandulát is, és jól
dolgozzuk össze.
3. A krémet kanalazzuk a tésztára, simítsuk el, és nyomkodjuk bele a
szilva gerezdeket. Tegyük vissza a sütőbe még 30-35 percre. Rácson hagyjuk
kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése