2018. november 24., szombat

Nagyi szilvás tortácskája


Őszi sütemény, egyszerűen. Gyakorlottabbaknak persze szinte kötelező a saját készítésű omlós tészta. Így, ebben a formában a kezdőknek, vagy az állandó időzavarban szenvedőknek ajánlom. Készülhet mirelit szilvából is, de azt kíméletesen olvasszuk ki, és csepegtessük le alaposan.

Elkészítési idő: 55-60 perc, 1 nagy 24 cm-s, vagy négy kicsi piteformához




1 csomag, konyhakész, gyúrt omlós tészta
10 dkg darált mák
10 dkg darált mandula
6-7 dkg barna cukor
2 db tojás
4-5 dkg puha vaj
2-3 teáskanál vaníliás cukor
1 csipet só
5-6 db nagy ringlószilva

1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra (légkeverés 150 fok). A tésztát tegyük a formába, úgy hogy legyen egy kis pereme körben.  A forró sütőben, 5-8 perc alatt süssük elő. Magozzuk ki a szilvákat és vágjuk cikkekre.
2. Keverjük habosra a vajat a cukorral és a tojással fehéredésig. Keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a mákot, a sót, a mandulát is, és jól dolgozzuk össze.
3. A krémet kanalazzuk a tésztára, simítsuk el, és nyomkodjuk bele a szilva gerezdeket. Tegyük vissza a sütőbe még 30-35 percre. Rácson hagyjuk kihűlni.



Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések: