Légiesen könnyű, roppanós rudacskák, jól illenek a forró csokoládéhoz,
teázáshoz, kávézáshoz. Lehet akár egy jó kis uzsonna egy bögre tejjel, vagy
izgalmas kísérője egy kézműves sajtválogatásnak.
Elkészítési idő: 25-30 perc, 10-12 db-hoz
1 csomag konyhakész leveles tészta
5-6 dkg durvára vágott dió
4-5 dkg marcipán
2-3 teáskanálnyi baracklekvár
1. Melegítsük elő a sütőt 200-220 fokra (nem kell légkeverés, az
kiszárítja a tésztát). Terítsük ki a tésztát, a felét kenjük meg a lekvárral,
majd hintsük meg a dióval, és reszeljük rá a marcipánt.
2. A tészta másik felét hajtsuk rá, kicsit nyomkodjuk meg, majd egy
tésztavágóval vágjunk 1 centis csíkokat, és megcsavarva tegyük sütőpapírral
bélelt lemezre.
3. Tegyük a forró sütőbe, és 15-18 perc alatt süssük meg. Ha megsült,
vegyük ki, hagyjuk a lemezen langyosra hűlni, majd a papírral együtt tegyük
rácsra.
Tipp és trükk: A baracklekvárt kicserélhetjük áfonyára, vagy meggylekvárra.
Aki allergiás a diófélékre, annak készíthetjük mogyoróval, mandulával vagy
diópótlóval.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése