2018. november 13., kedd

Diós-barackos csavart


Légiesen könnyű, roppanós rudacskák, jól illenek a forró csokoládéhoz, teázáshoz, kávézáshoz. Lehet akár egy jó kis uzsonna egy bögre tejjel, vagy izgalmas kísérője egy kézműves sajtválogatásnak.



Elkészítési idő: 25-30 perc, 10-12 db-hoz

1 csomag konyhakész leveles tészta
5-6 dkg durvára vágott dió
4-5 dkg marcipán
2-3 teáskanálnyi baracklekvár



1. Melegítsük elő a sütőt 200-220 fokra (nem kell légkeverés, az kiszárítja a tésztát). Terítsük ki a tésztát, a felét kenjük meg a lekvárral, majd hintsük meg a dióval, és reszeljük rá a marcipánt.
2. A tészta másik felét hajtsuk rá, kicsit nyomkodjuk meg, majd egy tésztavágóval vágjunk 1 centis csíkokat, és megcsavarva tegyük sütőpapírral bélelt lemezre.
3. Tegyük a forró sütőbe, és 15-18 perc alatt süssük meg. Ha megsült, vegyük ki, hagyjuk a lemezen langyosra hűlni, majd a papírral együtt tegyük rácsra.

Tipp és trükk: A baracklekvárt kicserélhetjük áfonyára, vagy meggylekvárra. Aki allergiás a diófélékre, annak készíthetjük mogyoróval, mandulával vagy diópótlóval.  

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.



Nincsenek megjegyzések: