Ismét egy pogácsa recept. A pincénél nagyon népszerű
borkorcsolyák a kóstolókhoz, ezért többféle recepttel dolgozunk. Nem kezdődhet
rendezvény, úgy, hogy nem illatoznak a kosárban vagy a tányéron pogácsák.
Kényelmes recept, egyszerű, bátran ajánlom kezdőknek.
Elkészítési idő: 30-35 perc,+ a pihentetés,
40 dkg liszt
25 dkg durvára vágott tepertő
5-6 evőkanál tejföl
4-5 evőkanál olvasztott zsír
2 tojássárgája
2 evőkanál rum
2 teáskanál sütőpor
1 nagy csipet só,
tojás a lekenéshez
1. Keverjük bele a sütőport, a sót a lisztbe, adjuk hozzá a tojássárgáját,
a rumot és a tejföl egy részét. Puha rugalmas tésztát gyúrjunk, ha túl kemény
lenne, adjunk még hozzá tejfölt. Nyújtsuk ki fél centi vastagra, kenjük meg a
zsírral és hintsük rá a tepertő ötödét. Hajtsuk össze, és újra nyújtsuk ki,
kenjük és hintsük meg tepertővel. A negyedik hajtás után tegyük hideg helyre
pihenni 20-30 percre.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy sütőlemezt
sütőpapírral. Nyújtsuk, ki a tésztát kenjük meg zsírral, terítsük el a maradék
tepertőt. Hajtsuk össze, nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, és szaggassuk ki a
pogácsákat. Kenjük le felvert tojással, és tegyük a forró sütőbe, 15-18 perc
alatt süssük szép pirosra.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése