Mák és őszibarack, az ősz ízei a süteményekben. Keressünk keményebb
barackokat, azok jól megtartják az alakjukat. Használhatunk saját készítésű
gyúrt omlós tésztát is, de figyeljünk rá, hogy jó hideg legyen formázás előtt.
Elkészítési idő: 55-60 perc, ~20x30 cm-s piteformához
1 csomag, konyhakész, gyúrt omlós tészta
10 dkg darált mák
10 dkg darált mandula
6-7 dkg barna cukor
2 db tojás
4-5 dkg puha vaj
2-3 teáskanál vaníliás cukor
1 csipet só
1-2 db nagy nektarin, vagy kemény húsú őszibarack
1. Magozzuk ki a barackokat és vágjuk cikkekre. A sütőt melegítsük elő
170 fokra (légkeverés 150 fok). A tésztát tegyük a formába, úgy hogy legyen egy
kis pereme körben és a forró sütőben, 5-8 perc alatt süssük elő.
2. Keverjük habosra a vajat a cukorral és a tojással fehéredésig. Adjuk
hozzá a vaníliás cukrot, a mákot, a sót, a mandulát is, és jól dolgozzuk össze.
3. A krémet kanalazzuk a tésztára, simítsuk el, és nyomkodjuk bele a barack
gerezdeket. Tegyük vissza a sütőbe még 30-35 percre. Rácson hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése