Egyszerű, ízletes leveles tésztás sütemény. Nincs túlbonyolítva,
egyszerű elkészítés, letisztult ízek. Sok függ a mandula minőségén, érdemes
minőségit választani.
Elkészítési idő: 40-45 perc + a pihentetés
1 csomag konyhakész leveles tészta
1,5 dl tej
10 dkg szeletelt mandula
10 dkg barnacukor
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor vagy 2-3 teáskanálnyi vanília kivonat
1. A tejet melegítsük össze a cukorral, a mandulával, a vaníliával, és
a vajjal. Kis energián főzzük össze, míg világosbarna nem lesz, és kezd be
sűrűsödni. Hagyjuk langyosra hűlni, közben melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
2. Terítsük a tésztát egy sütőformába, abba simítsuk bele a mandulás
krémet. Tegyük a forró sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük szép aranysárgára.
Hagyjuk a formában langyosra hűlni, és úgy vágjuk fel tálalás előtt.
Tipp&trükk: ha a mandulát előtte száraz serpenyőben megpirítjuk,
jobban kiemeli az ízét. Mandula helyett használhatunk, kesudió és pisztácia
keverékét is.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése