Gyors sütemény olyan pillanatokra, mikor váratlan vendég érkezik, vagy
éppen a család „úgy enne valamit” időszakát éli. Azt hiszem, vagyis inkább
remélem, hogy egy jól felszerelt alapkonyhában megtalálható minden alkatrész,
hogy elkészíthessük.
Elkészítési idő: 30-35 perc, 10-12 db-hoz
15 dkg liszt
15 dkg puha vaj
15 dkg (barna) cukor
5 dkg étcsokoládé, durvára vágva
2 közepes tojás
3 evőkanál lekvár (meggy)
2-3 evőkanál meggybefőtt vagy aszalt meggy
2 evőkanál kakaópor
2 teáskanálnyi sütőpor
1 csipet só
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra (nem kell légkeverés, az kiszárítja
a tésztát). A kakaóport keverjük el a sóval, a sütőporral és a liszttel. A
meggybefőttet alaposan csepegtessük le. Keverjük bele a meggyet és a csoki
darabokat a lisztbe.
2. Keverjük habosra a tojást a cukorral, a lekvárral és a vajjal. Több
részletben keverjük hozzá a lisztes keveréket és dolgozzuk össze.
3.Béleljünk ki egy muffin formát papír kapszlival, és kanalazzuk bele a
tésztát. Tegyük a forró sütőbe, és 22-25 perc alatt süssük meg. Ha megsült,
vegyük ki, hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd a papírral együtt tegyük
rácsra.
Tipp és trükk: a formákat csak 3/4-ig töltsük, mert sülés közben szépen
feljön. A meggyet kicserélhetjük áfonyára, vagy sárgabarackra.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése