2014. február 27., csütörtök

Rántott csokis palacsinta

Izgalmas desszert, kicsit megosztó étel, de érdemes kipróbálni. Jól illik hozzá a meggybefőtt.


Elkészítési idő: 45-50 perc + pihentetés.


Fotó: Szeiler Gábor

1/2 l tej
5-6 evőkanál cukor
2 tasak, főzős, csokoládé pudingpor
15-16 db palacsinta

A panírozáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa, a sütéshez olaj.



Fotó: Szeiler Gábor

1. Vegyünk ki a tejből 2 dl-t, és keverjük el benne a cukrot és a pudingport. Keverjük hozzá a maradék tejet, és folyamatos keverés mellett, kis lángon, főzzük sűrűre a pudingot.
2. Béleljünk ki háztartási fóliával egy tálcát, és arra terítsük el a pudingot. Takarjuk le egy másik fóliával és hagyjuk megdermedni és kihűlni.
3.Vágjuk fel 15-16 egyforma lapocskára, és minden palacsinta közepébe tegyünk egy csoki darabot. Hajtsuk rá a tészta oldalait, mint egy borítékra, és óvatosan forgatva, kétszer panírozzuk be.
4. Melegítsünk olajat, és süssük szép arany barnára. Nem kell sokat sütni, csak piruljon meg a morzsa. Szedjük papírtörlőre, itassuk le a felesleges olajat tálalás előtt.

Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ

Max (Tanulj meg velem sütni!)



Nincsenek megjegyzések: