Sós ízesítésű kekszek, amik jól illenek krémlevesekhez, vagy éppen
beszélgetős-borozgatós estékhez. Kalandozzunk egy kicsit a kekszek világában,
és tapasztaljuk meg, hogy ez sem egy ördöngös recept. Sőt! Szerintem az egyik
legegyszerűbb recept, nagyon jól variálható az ízesítése. Ízesíthetjük chilivel,
zöldfűszer-keverékkel, köménnyel, szárított/pirított hagymával vagy sonka-sóval.
Kell a tésztájába főtt burgonya. Ezt érdemes előző nap elkészíteni,
vagy a maradékot felhasználni. Ebből a tészta mennyiségből 12-14 keksz
készíthető. A só mennyiségét nagyban befolyásolja a parmezán sóssága,
vigyázzunk, nehogy túlsózzuk.
Elkészítési idő: 15 perc + 20 perc sütés
12,5 dkg liszt
4 dkg parmezán
6 dkg puha vaj
15 dkg főtt burgonya
1 csomag sütőpor
1-2 teáskanálnyi, sómentes
zöldfűszer keverék
só
frissen őrölt, színes bors
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Szitáljuk át a lisztet a
sütőporral.
2. Reszeljük bele a főtt burgonyát és a parmezánt. Keverjük bele a
zöldfűszereket, a sót és a borsot.
3. Gyúrjuk össze a tésztát, ha nagyon ragadna, adjunk még hozzá kevés
lisztet.
4. Formázzunk hengert a tésztából, és egy éles késsel vágjuk fel 12
egyforma szeletre.
5. Tegyük sütőpapírral bélelt lemezre, és tegyük a forró sütőbe. Süssük
20-22 perce alatt szép aranysárgára. Sütés után hagyjuk pár percet a sütőlapon,
és utána tegyük át rácsra.
Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ
Max (Tanulj meg velem sütni!)
Inspiráció: Laura/
Biscuiti aperitiv pufosi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése