Kenyér rudak (Grissinik) mártogatóshoz, beszélgetéshez, lekvár vagy
halpástétom/halkrém kóstolásához.
Ez is a gyors tészta kategória, nincs kelesztés, csak annyi idő, míg az élesztő felfut, ez 12-15 perc.
Fotó: Gabor Szeiler
Hozzávalók:
50 dkg (0,5 l) langyos tej
5 dkg friss élesztő, vagy 7 g szárított
50 dkg sima liszt (BL55)
1 teáskanálnyi só
Szóráshoz 2-3 evőkanálnyi magkeverék (szezám, len és napraforgómag)
Fotó: Gabor Szeiler
1. Morzsoljuk bele a langyos tejbe az élesztőt, keverjük el, és
letakarva pihentessük 15 percet. Ez idő alatt felhabzik az élesztő.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, két tepsit béleljünk ki
sütőpapírral. Szitáljuk át a lisztet, és keverjük bele a sót.
3. Adjuk a lisztet a felfuttatott élesztőhöz, dolgozzuk össze és dagasszunk
belőle puha, lágy tésztát.
Fotó: Gabor Szeiler
4. Vegyük ketté, az egyik tésztát tegyük félre, a másikat nyújtsuk ki
1-1,5 centisre.
5. Hintsük meg a magkeverék felével, és a nyújtófával préseljük bele a
tésztába. Vágjuk fel ujjnyi csíkokra, és kicsit megcsavarva tegyük az első
tepsire.
6. Tegyük a forró sütőbe, spricceljük le hideg vízzel és süssük szép
pirosra. Míg sül, addig hasonlóan készítsük el a másik adag tésztát is.
Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ
Max (Tanulj meg velem sütni!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése