Széle megsül, a közepe még egy kicsit remegős, de ne ijedjünk meg, nem nyers. Hasonló az oly nagy karriert befutott „mikrós-bögrés” süteményhez, bár szerintem inkább sült csokoládé pudingra hasonlít.
A receptben vajat írtam, és ne is álljunk neki margarinnal, mert nem lesz jó. A margarin nagyon vizes, és megváltoztatja a tészta állagát és ízét.
Elkészítési idő: 15-20 perc
22 cm-s kapcsos tortaformához:
20 dkg étcsokoládé (legalább 65%-s, vagy magasabb kakaótartalmú)
7 dkg vaj
4 egész tojás
7 dkg barna cukor
5 dkg liszt
5 dkg liszt
1 evőkanálnyi rum
1 teáskanálnyi mézes fűszerkeverék
1 csipet (citromos) Só
1. A csokoládét gőz felett olvasszuk meg (vagy mikrohullámú sütőben,
500 W-n, pár pillanat alatt), majd keverjük hozzá a vajat. Dolgozzuk össze
teljesen, keverjük bele a sót és a mézes fűszerkeveréket. Melegítsük elő a
sütőt 180 fokra.
2. A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá az olvasztott
vajas-csokoládéhoz, dolgozzuk össze, majd a lisztet is keverjük bele
hasonlóképpen.
3. Béleljük ki a forma alját sütőpapírral, kanalazzuk rá a tésztát,
simítsuk el, majd tegyük a forró sütőbe, 10 percre. Ha letelt az idő, bökjük
meg egy tűvel a tésztát, ha a még egy kicsit ragad, akkor jó.
4. Hagyjuk a formában langyosra hűlni, utána szeletelhetjük.
Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünk :-)
Max (Tanulj meg velem
sütni!)
Inspiráció: Chef Viki csokitortája
2 megjegyzés:
Hmmmmmmmmmmmmm...
Nem mondanék nemet :-)))
Köszönet az inspirációért. Jó kis recept, fini desszert :)
Megjegyzés küldése