Gyors, könnyen elkészíthető, élesztő nélküli pogácsa. Nagyon finom, jól
variálható, kezdő háziasszonyok álma. Ízesíthetjük füstölt szalonnával,
sonkával, sajt darabokkal vagy szárított paradicsommal.
Elkészítési idő: 35-40 perc
45 dkg sima liszt
4 dl aludttej vagy kefir, joghurt, író
5-8 dkg reszelt félkemény sajt
1 teáskanálnyi szódabikarbóna
1 teáskanálnyi só
2-3 teáskanálnyi aprított zöldfűszer, most bazsalikom, petrezselyem és
snidling (vagy szárított
zöldfűszer keverék)
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Keverjük össze a lisztet, a sót és
a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a zöldfűszereket.
2. Keverjük bele az aludttejet, és dolgozzuk jól össze.
3. Borítsuk a tésztát gyengén lisztezett nyújtólapra, és tenyérrel
lapítsuk ki. Lisztbe mártott szaggatóval szaggassuk ki, és tegyük sütőpapírral
bélelt sütőlemezre.
4. Tegyünk a pogácsák tetejére a reszelt sajtból, kicsit nyomjuk bele
az ujjunk hegyével, és tegyük a forró sütőbe.
5. 10 perc után nézzünk rá, ha nagyon pirulna a teteje, vagy olvadna a
sajt, akkor vegyük vissza a hőfokot 190-200 fokra, és úgy süssük tovább még
10-15 percet. A sütési idő sokban függ a tészta vastagságától, de 20-25 perc
alatt biztosan megsül. Pár percet hagyjuk a lemezen, majd utána tegyük rácsra
kihűlni. Vigyázzunk, a langyos tészta hasfájást tud okozni, túlzott fogyasztás
esetén.
Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ
Max (Tanulj meg velem sütni!)
Inspiráció: Rachel Allen. A család kedvencei
2 megjegyzés:
Elkészült, és nagyon jó lett, köszönöm a szuper receptet ;) Rendkívül gyorsan elkészül :)
Örülök, ha jól sikerült :-) :-)
Megjegyzés küldése