2014. január 22., szerda

Joghurtos (kanalas) fánk

Hívják ez az ételt joghurtos, kanalas és 10 perces fánknak is. Egyszerű a tészta és az elkészítése is. Ajánlom azoknak, akik tartanak a kelt tésztáktól, ám mégis szeretnének fánkot sütni. Érdemes kipróbálni gyümölcs joghurttal is, de azt előtte turmixszoljuk össze.


Hozzávalók:

40 dkg natúr joghurt
35 dkg liszt
2 evőkanál porcukor
1 csomag sütőpor

2 teáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
csipet só és olaj a sütéshez.




1. A joghurtot keverjük ki a cukrokkal, adjuk hozzá a lisztet, amibe belekeverjük a sütőport, és a szódabikarbónát.
2. Dolgozzuk össze, de nem kell sokáig keverni, hasonlóan mintha nokedli tésztát készítenénk.
3. Pihentessük öt percet, majd közepesen forró olajba szaggatjuk két teáskanál segítségével, és arany barnára sütjük.
4. Szedjük egy szűrőkanállal papírtörlőre, itassuk fel a maradék olajat. Tálaláskor hintsük meg porcukorral, és adjunk hozzá lekvárt.

Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ

Max (Tanulj meg velem sütni!)

Eredeti recept a Maxkonyhaja.hu oldalon található.

Nincsenek megjegyzések: