Leveles foszlós tészta, tépkedős. Megkenve egy finom vajjal vagy
májpástétommal, isteni reggeli vagy vacsora lehet. Ideális mártogatós
szószok/dipek mellé. Mutatós, egyszerű és nagyon finom. A tésztája egyszerű, és
akár kézzel is (vagy a kézi robotgép dagasztó spiráljával) be lehet dagasztani.
A liszt mennyisége sokban függ azon, hogy a joghurtunk mennyire vizes.
Fotó: Szeiler Gábor
Hozzávalók (12-16 db-hoz):
45 dkg joghurt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
4 dkg vaj
4 dkg élesztő
55 dkg liszt + 3-4 evőkanál
a forma és a tészta kenéséhez 6-8 dkg olvasztott vaj
Fotó: Szeiler Gábor
Kenyérsütő gép üstjébe rakjuk össze, érkezési sorrendbe. Fontos hogy
dagasztás közben figyeljük a tésztát, mert a zsírtartalom miatt viszonylag lágy
lesz az állaga. 10-15 perc alatt, puha hólyagos tésztát dagasztunk. Letakarva kelesztjük 40-50 percet. Közben a muffin formát béleljük ki muffin papírral.
A nyújtó lapot kevés liszttel meghintjük, és a tésztát átgyúrjuk. Kinyújtjuk
a nyújtólapon ujjnyi vastagra.
Letakarjuk és hagyjuk pihenni egy negyed órát. Felvágjuk hat egyforma
csíkra, és megkenjük olvasztott vajjal (amit legfelülre szánok azt nem kell).
A csíkokat egymásra helyezzük. és 12 egyforma darabra vágjuk.
Az tészta alját egy kicsit összecsippentjük, majd a kivajazott formába
tesszük.
175-180 fokon, 28-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Rácsra téve
hagyjuk kihűlni.
Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ
Max (Tanulj meg velem sütni!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése