2014. január 5., vasárnap

Holland meggyes almatorta

Kezdjük az évet egy tortával. Egyszerű sütemény, vasárnapi ebédhez, vagy kávézáshoz.


Kezdőknek is ajánlom, tényleg nagyon egyszerű, ízletes torta. A télen megtöpörödött almákat jól hasznosíthatjuk benne.


Elkészítési idő:80 perc


Fotó: Szeiler Gábor

3 kisebb alma
2-3 evőkanálnyi, magozott meggy (befőtt)
2 kisebb tojás
12,5 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg + 1 evőkanálnyi, puha vaj
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1,5 teáskanálnyi sütőpor
1 teáskanálnyi mézes fűszerkeverék
A tálaláshoz porcukor.




Fotó: Szeiler Gábor

1. Az almát hámozzuk meg, kockázzuk fel. Az evőkanálnyi vajat olvasszuk meg, és pároljuk meg az almát a meggyel. Szórjuk rá a fűszerkeveréket, és hagyjuk kihűlni.
2. Vajazzunk ki egy 20 cm-s, kapcsos tortaformát, a sütőt melegítsük elő 170 fokra.
3. A vajat keverjük habosra a cukorral fehéredésig. Adjuk hozzá a tojást, a tejfölt és a tejszínt. Keverjük el alaposan, és adjuk hozzá a lisztet, és azt is dolgozzuk lágyan bele.
4. A kikent forma aljába simítsuk bele a tészta felét, arra a párolt tölteléket, majd a maradék tésztát simítsuk rá.
5. A meleg sütőbe tesszük, és 45-50 perc alatt megsütjük. Ha megsült, vegyük ki, és óvatosan vegyük le a karikát. Hagyjuk hűlni pár percet, majd óvatosan tegyük át rácsra, és hagyjuk kihűlni.

Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ
Max (Tanulj meg velem sütni!)

Nincsenek megjegyzések: