2013. február 1., péntek

Sajtos-tejfölös lángos, sütőben sütve


Sütőben sült kenyérlángos. Nem szereti mindenki a lakásban az olaj szagot. Süssünk lángost a sütőben. Egyszerű, könnyen elkészíthető tészta, kezdőknek ajánlom. Természetesen a feltéteket variálhatjuk tetszés szerint.
Ebből a tészta mennyiségből, 3 db kb. 30 cm-es lepény készülhet.



2,5 dkg élesztő
2 teáskanálnyi cukor
4 dl tej
2 evőkanál olaj
50 dkg sima liszt
10 dkg rétes liszt
2 teáskanálnyi só

A kencéhez:
3 ek tejföl
10 dkg krémsajt
2 tk szárított zöld-fűszer (bazsalikom, petrezselyem, oregano)
10-15 dkg félkemény sajt

Lágy tésztát dagasztunk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett nyújtólapon, 3 részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Villával megböködjük, hogy ne nőjön meg nagyon. A krémsajtot a fűszerekkel és a tejföllel kikeverjük, és a tésztára kenjük. Szórjuk meg bőven reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 220-240 C-on, süssük szép ropogósra. Hagyjuk langyosra hűlni, és csak akkor fogyasszuk.

Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ

Max (Tanulj meg velem sütni!)

2 megjegyzés:

Olgis írta...

Nagyon jó!Receptet mentem!A nyáron kemencébe sütöttem. különösen jó ízű
volt.

Max Gastro írta...

Köszönöm! A kemencében sült, a magas hőfok miatt kicsit más, de mi nagyon szeretjük.