Sütőben sült kenyérlángos. Nem szereti mindenki a lakásban az olaj szagot. Süssünk lángost a sütőben. Egyszerű, könnyen elkészíthető tészta, kezdőknek ajánlom. Természetesen a feltéteket variálhatjuk tetszés szerint.
Ebből a tészta mennyiségből, 3 db
kb. 30 cm-es lepény készülhet.
2,5 dkg élesztő
2 teáskanálnyi cukor
4 dl tej
2 evőkanál olaj
50 dkg sima liszt
10 dkg rétes liszt
2 teáskanálnyi só
A kencéhez:
3 ek tejföl
10 dkg krémsajt
2 tk szárított zöld-fűszer (bazsalikom, petrezselyem, oregano)
10-15 dkg félkemény sajt
Lágy tésztát dagasztunk, és langyos helyen a duplájára
kelesztjük. Lisztezett nyújtólapon, 3 részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk.
Villával megböködjük, hogy ne nőjön meg nagyon. A krémsajtot a fűszerekkel és a
tejföllel kikeverjük, és a tésztára kenjük. Szórjuk meg bőven reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 220-240 C-on, süssük szép ropogósra.
Hagyjuk langyosra hűlni, és csak akkor fogyasszuk.
Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ
Max (Tanulj meg velem sütni!)
2 megjegyzés:
Nagyon jó!Receptet mentem!A nyáron kemencébe sütöttem. különösen jó ízű
volt.
Köszönöm! A kemencében sült, a magas hőfok miatt kicsit más, de mi nagyon szeretjük.
Megjegyzés küldése