2013. február 3., vasárnap

Tortilla házilag


Lágy, puha lepénykenyér. A mexikói konyha egyik fő alapanyaga. Használhatjuk szendvicsek, tekercsek készítésére. Tekerhetjük, hajthatjuk és a töltelékeket is a kedvünk szerint változtathatjuk. Készíthetünk például ilyen Csirkés wrap tekercset.
Könnyen elkészíthetjük mi magunk is, az amúgy nem olcsó tortilla lepényt. Ebből a tészta mennyiségből 8 nagy tortilla készíthető.

Elkészítési idő: gyúrás 15 perc, pihentetés 50 perc + a sütés



7,5 dkg kukoricaliszt
10 dkg rétes liszt
17,5 dkg sima liszt
1 evőkanál olíva olaj
 17, 5 dkg langyos víz
1 kávéskanál só

 Puha rugalmas tésztát gyúrunk az alapanyagokból, és félre tesszük pihenni legalább 40-50 percet. Ez idő alatt a sikér szálak megnyúlnak, könnyebb lesz majd nyújtani a tésztát.



Vegyük 8 egyforma darabra, és alaposan lisztezett lapon nyújtsuk ki jó vékonyra. Egy tapadás mentes palacsintasütőt melegítsünk fel kis lángon, és abban süssük meg óvatosan. Kb. 2-3 perc alatt megsül az első oldala, utána fordítsunk, és a másik felének már elég 2 perc is. Közben nyújtsuk ki a következőt. Ajánlom, hogy minden második után töröljük ki a serpenyőt, mert hamar leég a lehulló liszt.  Ha azt szeretnénk, hogy puha maradjon, sütés után takarjuk le egy konyharuhával. Tölthetjük, tekerhetjük, vagy csak tépjük és mártogassuk.

Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ

Max (Tanulj meg velem sütni!)

Nincsenek megjegyzések: