Könnyű, a Pizza
Biancához hasonló könnyű tészta. Nincs túlbonyolítva, az egyszerű, de jó
minőségű anyagok felhasználásával készülhet egy nagyon finom étel. Ideális
piknikezéshez, vagy vacsorára egy
pohár borral. A Balatoni Kurzusok
előadásain az ilyen ételekre helyezzük a hangsúlyt. Kevés munkával, előkészítve
is tudunk csodás ételeket készíteni. Erre jó példa ez a tészta étel.
Elkészítési idő: 30-35 perc
1 adag pizza tészta
Tüskeszentpéteri
lisztből, vagy élesztő
nélküli pizza tészta, vagy konyhakész pizza tészta
25 dkg mozzarella
1-2 evőkanál olívaolaj
10-12 db koktélparadicsom
só, morzsolt oregánó
1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra (légkeverés 200 fok). Csepegtessük
le a mozzarellát és vágjuk fél karikákra.
2. A tésztát kiterítjük, sütőpapírra tesszük és megkenjük a tetejét az
olajjal. Tegyük rá a félbevágott paradicsomokat, közé pedig a mozzarella sajtot.
Hagyjuk pihenni 10-12 percet. Sütés előtt sózzuk meg és hintsük meg a tetejét
morzsolt oregánóval.
3. Tegyük a forró sütőbe, és süssük 10-12 perc alatt szép pirosra.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A Tüskeszentpéteri lisztet a Zala Cereália
biztosította, köszönjük!
A finom balatoni borokat
és más finomságokat megtalálod A
Darnayban, Gyenesdiáson, ahol piknikezhetsz is.
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése