2016. július 21., csütörtök

Nagyi mozzarellás pizza pitéje




Könnyű, a Pizza Biancához hasonló könnyű tészta. Nincs túlbonyolítva, az egyszerű, de jó minőségű anyagok felhasználásával készülhet egy nagyon finom étel. Ideális piknikezéshez, vagy vacsorára egy pohár borral. A Balatoni Kurzusok előadásain az ilyen ételekre helyezzük a hangsúlyt. Kevés munkával, előkészítve is tudunk csodás ételeket készíteni. Erre jó példa ez a tészta étel.

Elkészítési idő: 30-35 perc










1 adag pizza tészta Tüskeszentpéteri lisztből, vagy élesztő nélküli pizza tészta, vagy konyhakész pizza tészta
25 dkg mozzarella
1-2 evőkanál olívaolaj
10-12 db koktélparadicsom
só, morzsolt oregánó







1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra (légkeverés 200 fok). Csepegtessük le a mozzarellát és vágjuk fél karikákra.
2. A tésztát kiterítjük, sütőpapírra tesszük és megkenjük a tetejét az olajjal. Tegyük rá a félbevágott paradicsomokat, közé pedig a mozzarella sajtot. Hagyjuk pihenni 10-12 percet. Sütés előtt sózzuk meg és hintsük meg a tetejét morzsolt oregánóval.
3. Tegyük a forró sütőbe, és süssük 10-12 perc alatt szép pirosra.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A Tüskeszentpéteri lisztet a Zala Cereália biztosította, köszönjük!
A finom balatoni borokat és más finomságokat megtalálod A Darnayban, Gyenesdiáson, ahol piknikezhetsz is.
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: