2016. június 28., kedd

Pizza Bianca, a fehér pizza



Pizza Bianca, a „fehér” pizza, egyre jobban kedvelt előétel az angolszász és a német konyhában. Ropogós pizza tészta, tengeri sóval, extra szűz olíva olajjal és friss rozmaringgal. Szinte kívánkozik a nyári asztalra, és jól kísérik a fröccsöt. Könnyed nyári ebéd, friss salátát, ráhalmozva, kevés narancsos-borecetes öntettel spriccelve.

Elkészítési idő: 25-30 perc + a sütés





1 adag pizza tészta, vagy élesztő nélküli pizza tészta, vagy konyhakész pizza tészta
2-3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanálnyi friss rozmaring






1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (légkeverés 180 fok). Nyújtsuk ki az előre bedagasztott tésztát, tegyük sütőpapírra. A konyhakész tésztát sütőpapírra és azzal együtt sütőlemezre helyezzük.
2. Megkenjük olívaolajjal, meghintjük sóval és az apróra vágott rozmaringgal. Előmelegített sütőben, 15-18 perc alatt süssük szép aranyszínűre. Tálalhatjuk mártogatósokkal vagy kínálhatjuk sör és borkorcsolyaként.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A PajtaFröccs és más finomságokat megtalálod A Darnayban, Gyenesdiáson.
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: