Pizza Bianca, a „fehér” pizza, egyre jobban kedvelt előétel az
angolszász és a német konyhában. Ropogós pizza tészta, tengeri sóval, extra
szűz olíva olajjal és friss rozmaringgal. Szinte kívánkozik a nyári asztalra,
és jól kísérik a fröccsöt. Könnyed
nyári ebéd, friss salátát, ráhalmozva, kevés narancsos-borecetes öntettel
spriccelve.
Elkészítési idő: 25-30 perc + a sütés
1 adag pizza tészta,
vagy élesztő
nélküli pizza tészta, vagy konyhakész pizza tészta
2-3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanálnyi friss rozmaring
só
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (légkeverés 180 fok). Nyújtsuk ki az
előre bedagasztott tésztát, tegyük sütőpapírra. A konyhakész tésztát
sütőpapírra és azzal együtt sütőlemezre helyezzük.
2. Megkenjük olívaolajjal, meghintjük sóval és az apróra vágott
rozmaringgal. Előmelegített sütőben, 15-18 perc alatt süssük szép aranyszínűre.
Tálalhatjuk mártogatósokkal vagy kínálhatjuk sör és borkorcsolyaként.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A PajtaFröccs és más
finomságokat megtalálod A Darnayban,
Gyenesdiáson.
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése