Lepényen tálalt meleg szendvics. Nem pizza, ez egy kicsit másféle étel.
Nem kell telepakolni a tésztát, inkább gusztusosan elosztva, többféle feltétet
rakjunk rá. Ideális kísérője lehet egy kártya vagy társasjáték partinak,
borozásnak vagy éppen beszélgetésnek.
3,5 dl (35 dkg) langyos víz
1 teáskanálnyi cukor
1 dkg élesztő
2 evőkanálnyi olívaolaj
40 dkg sima liszt (BL55)
10 dkg durumbúza vagy kukoricaliszt
2 teáskanálnyi só
Fotó és videó: Szeiler
Stúdió
Feltétek:
olívaolaj, paradicsomkrém, vagy tejföl kencének, arra tengeri só,
utána:
füstölt sonka, olíva bogyó, koktélparadicsom, szárított paradicsom,
feta, mozzarella, füstölt sajt, szalonna kockák, vagy sült paprika, de a
variációkat saját magunk készíthetjük el.
1. A langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, az
olajat, az átszitált liszteket és a legvégén a sót. Puha lágy tésztát
dagasztunk belőle 10-12 perc alatt.
2. Letakarva, szobahőmérsékleten pihentetjük 20-30 percet. Osszuk el
négy egyforma darabra, és formázzunk belőle gombócokat. Gyengén lisztezett
nyújtólapon, nyújtsuk ki vékonyra. Akkora mérete formázzunk, amiből kettő elfér
a sütőlemezünkön. Béleljük ki papírral, és arra tegyük a kinyújtott tésztákat.
3. Letakarva pihentessük 15-20 percet, addig melegítsük elő a sütőt, 220
fokra. Süssük elő a pihentetett tésztát, 8-10 perc alatt.
4. Vegyük ki, kenjük meg olívaolajjal, és tegyük rá a kiválasztott
feltéteket.
5. Tegyük vissza a lepényeket a forró sütőbe, és 5-8-10 perc alatt
süssük szép pirosra, ropogósra.
Jó
sütögetést!
Max (Tanulj
meg velem sütni!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése