2016. július 6., szerda

Almás-körtés lepény



Gyors, nyári desszert, amiért érdemes egy hűvösebb napon begyújtani a sütőt. Légiesen könnyű tészta, rajta a ropogós barnacukros karamell réteg. Ideális piknikezéshez, vagy vacsora után könnyű desszertnek, egy kanálnyi vanília fagylalttal és egy pohár fél édes borral.

Elkészítési idő: 30-35 perc, ebből munka 8-10 perc


 

1 csomag előhűtött, konyhakész leveles tészta
1 alma
1 körte
1 tojás
2-3 evőkanál (barna) cukor





1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeveréses 175 fok). A leveles tésztát kiterítjük egy sütőpapírra, és ráhelyezzük egy sütőlemezre. A tojást egy teás kanálnyi vízzel összekeverjük, és a bekenjük vele a tésztát.
2. Az almát és a körtét negyedeljük, és kivágjuk a magházát. Szeleteljük fel fél-egy centi vastagra.
3. A tésztát hintsük meg cukorral, erre fektessük a gyümölcs szeleteket. Hintsük meg a tetejét is kevés cukorral, és tegyük a forró sütőbe. Süssük 20-22 perc alatt szép pirosra. Hagyjuk a lemezen langyosra hűlni, utána szeleteljük.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A finom balatoni borokat és más finomságokat megtalálod A Darnayban, Gyenesdiáson, ahol piknikezhetsz is.
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: