Gyors, nyári desszert, amiért érdemes egy hűvösebb napon begyújtani a
sütőt. Légiesen könnyű tészta, rajta a ropogós barnacukros karamell réteg. Ideális
piknikezéshez, vagy vacsora után könnyű desszertnek, egy kanálnyi vanília
fagylalttal és egy
pohár fél édes borral.
Elkészítési idő: 30-35 perc, ebből munka 8-10 perc
1 csomag előhűtött, konyhakész leveles tészta
1 alma
1 körte
1 tojás
2-3 evőkanál (barna) cukor
1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeveréses 175 fok). A leveles
tésztát kiterítjük egy sütőpapírra, és ráhelyezzük egy sütőlemezre. A tojást
egy teás kanálnyi vízzel összekeverjük, és a bekenjük vele a tésztát.
2. Az almát és a körtét negyedeljük, és kivágjuk a magházát.
Szeleteljük fel fél-egy centi vastagra.
3. A tésztát hintsük meg cukorral, erre fektessük a gyümölcs
szeleteket. Hintsük meg a tetejét is kevés cukorral, és tegyük a forró sütőbe. Süssük
20-22 perc alatt szép pirosra. Hagyjuk a lemezen langyosra hűlni, utána
szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A finom balatoni borokat
és más finomságokat megtalálod A
Darnayban, Gyenesdiáson, ahol piknikezhetsz is.
A recept a Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése