Kicsit megtévesztő a cím, de ha bele gondolunk, akkor egy ropogós kelt
tészta alapon, egy sült puding. Pizza imádó gyerekeknek vagy felnőtteknek
mindenképpen készítsük el.
Ideális piknikezéshez, vagy vacsora után könnyű desszertnek, egy
kanálnyi fagylalttal és egy
pohár fél édes borral.
Elkészítési idő: 35-40 perc
1 adag pizza
tészta Tüskeszentpéteri
lisztből, vagy élesztő
nélküli pizza tészta, vagy konyhakész pizza tészta
3 dl tej
2 dl tejszín
5-6 dkg cukor
5 dkg 70%-os étcsokoládé, apróra vágva
4 dkg vaníliás pudingpor
2-3 evőkanál barnacukor
1 evőkanál olvasztott vaj
Szóráshoz süthető csoki csepp és díszítőcukor
1. Melegítsük fel a tejet a tejszínnel, keverjük bele a cukrot és a
pudingport. Kis lángon kevergetve főzzük, míg besűrűsödik. Főzzük 3-4 percet,
zárjuk el az energiát, és keverjük bele az apróra vágott csokoládét. Dolgozzuk
simára.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeverés 160 fok). Terítsük ki a
tésztát egy sütőpapírral bélelt lemezre. Hajtsuk fel körben a szélét,
nyomkodjuk rá. Böködjük meg a tésztát egy villával, majd kenjük le az
olvasztott vajjal. Hintsük meg a barnacukorral, és süssük elő 10 perc alatt.
3. Vegyük ki a tésztát, kenjük rá a pudingot. Hintsük meg a tetejét a
csoki cseppel és a díszítőcukorral. Tegyük vissza még 6-8 percre, és süssük
készre.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A Tüskeszentpéteri lisztet a Zala Cereália
biztosította, köszönjük!
A finom balatoni borokat
és más finomságokat megtalálod A
Darnayban, Gyenesdiáson, ahol piknikezhetsz is.
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése