2016. június 17., péntek

Epres müzlis reggeli palacsinta

Puha „amerikai” palacsintába bújtatott gyümölcsös müzli. Tartalmas, tele a nyár friss ízeivel. Tetszés szerint variálható a kedvenc gyümölcsökkel, ízekkel.

Elkészítési idő: 30-35 perc



20-25 dkg eper
20-25 dkg mascarpone
2,5-3 dl tej
13 dkg Tüskeszentpéteri simaliszt
5 dkg Tüskeszentpéteri rétesliszt
4 tojás
4-5 evőkanál csokis müzli
2-3 evőkanál méz vagy porcukor
2 teáskanál sütőpor
egy csipet só, kevés olaj a sütéshez




1. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét a sóval verjük keményre. A lisztet keverjük össze a sütőporral. A tojás sárgáját keverjük ki a tejjel, majd adjuk hozzá lisztet. Dolgozzuk össze, és több részletben keverjük bele a habot. Tegyük félre pár percre pihenni.
2. A mascarponét keverjük ki a mézzel vagy a porcukorral. Az epret tisztítsuk meg és vágjuk kis kockákra.
3. Kenjünk ki egy kis serpenyőt vékonyan olajjal, és süssünk belőle vékony kis lepényeket (6-8 db vastagságtól függően)
4. Kenjük meg a lepényt a mascarponéval, tegyünk rá epret és a müzliből. Hajtsuk félbe, és úgy tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A Tüskeszentpéteri lisztet a Zala Cereália biztosította, köszönjük!

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: