Puha „amerikai” palacsintába bújtatott gyümölcsös müzli. Tartalmas,
tele a nyár friss ízeivel. Tetszés szerint variálható a kedvenc gyümölcsökkel,
ízekkel.
Elkészítési idő: 30-35 perc
20-25 dkg eper
20-25 dkg mascarpone
2,5-3 dl tej
13 dkg Tüskeszentpéteri
simaliszt
5 dkg Tüskeszentpéteri
rétesliszt
4 tojás
4-5 evőkanál csokis müzli
2-3 evőkanál méz vagy porcukor
2 teáskanál sütőpor
egy csipet só, kevés olaj a sütéshez
1. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét a sóval verjük keményre. A
lisztet keverjük össze a sütőporral. A tojás sárgáját keverjük ki a tejjel,
majd adjuk hozzá lisztet. Dolgozzuk össze, és több részletben keverjük bele a
habot. Tegyük félre pár percre pihenni.
2. A mascarponét keverjük ki a mézzel vagy a porcukorral. Az epret
tisztítsuk meg és vágjuk kis kockákra.
3. Kenjünk ki egy kis serpenyőt vékonyan olajjal, és süssünk belőle
vékony kis lepényeket (6-8 db vastagságtól függően)
4. Kenjük meg a lepényt a mascarponéval, tegyünk rá epret és a
müzliből. Hajtsuk félbe, és úgy tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A Tüskeszentpéteri lisztet a Zala Cereália
biztosította, köszönjük!
A recept a Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése