2019. március 28., csütörtök

Sós kókuszos granola (müzli)


Egy kedvenc reggeli étel receptje, ami azért született, mert a boltokban (meglovagolva az éppen aktuális, „tudatos” táplálkozást) horror áron lehet e különböző variánsokat megvásárolni. Ha egy kis beruházással, megvásároljuk az alap hozzávalókat, negyed áron ki lehet hozni.



Elkészítési idő: 25-30 perc, kb. 12 adag, a recepthez használt bögre 2,5 dl-s

3 és fél bögre finom szemcsés zabpehely
2 és fél bögre kókuszreszelék
2 bögre magkeverék (diákcsemege, saláta magkeverék)
1 és fél bögre puffasztott rizs
2/3 bögre juharszirup, vagy agave szirup, vagy méz
fél bögre kókuszzsír
fél bögre szezámmag
1-2 teáskanálnyi Himalája só, finomra őrölve



1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Keverjük a száraz alapanyagokat egy tálban. Olvasszuk meg a kókuszzsírt, és a juharsziruppal együtt adjuk a magokhoz, jól keverjük össze.



2. Beléleljünk ki egy sütőlemezt sütőpapírral, öntsük rá a keveréket és egy kanállal egyengessük el. Tegyük a forró sütőbe, süssük, 8-10 percet majd keverjük át, és süssük még 8-10 percet. Figyeljük, hogy ne égjen meg, de ropogós legyen. Üvegben, dobozban lefedve, 2-3 hétig eltartható.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések: